Balettintézet

Drechsler palota- Balettintézet

1061 Budapest, Andrássy út 25.

2015-


Cégünk a Bánáti és Hartvig Építész Irodától kapott felkérést 2015-ben az épület állapot meghatározó statikai szakvéleményének elkészítésére.

Az épületet 1883 és 1884 között épült Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján a korai francia reneszánsz stílusában.

Az épületben kávézót, éttermet és lakásokat alakítottak ki.

1950-es években költözött az épületbe az Állami Balett Intézet.

A 1970-es évektől számos átalakítást végeztek a földszinten és a félemeleten.

A szakvéleményünkben a helyszíni szemlén tapasztaltak és a statikai feltárások alapján véleményt alkottunk arról, hogy a tervezett átalakításnak milyen szerkezeti feltételei vannak, feltérképeztük a meglévő károsodásokat. A falak szilárdságát Schmidt kalapácsos vizsgálattal határoztuk meg. Az épületben poroszsüveg födémek dongaboltozatok és acélgerendák közötti vasbeton födémek találhatók.

Lépcsőház és a közlekedők műemlékileg védettek.

 

Tervezett átalakítások

Cégünk a tervezés folyamatában is részt vesz. Jelenleg a koncepcióterv készítésén dolgozunk együtt a Bánáti és Hartvig Építész Irodával.

A jelenlegi elképzelés szerint egy öt csillagos szálloda lesz az épületben kialakítva, ami jelentős átalakításokkal jár.

A pincében wellness központ és konferencia termeket alakítanak ki. A földszinten éttermek és bárok épülnek a kiszolgáló helységekkel.

A felsőbb szinteken szállodai szobákat alakítanak ki. A szobák kiosztása alkalmazkodik a meglévő eredeti ablaknyílásokhoz.

A tetőtér beépítés vasbeton koporsófödémmel készül az eredeti tetősíkok megtartásával.