Előd vezér utca

Budapest, II. kerület, Előd vezér utca 41.

2019-2022

AZ ELADÓ LAKÁSOKRÓL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT: Előd 41 - Új építésű lakások Budapest II. kerületében, Budaligeten (elod41.hu)

 

Cégünk szakembereivel a kivitelezés lebonyolításában, műszaki ellenőrzésében és a statikai tervezésben vett részt.

A két 3 lakásos társasház a Budai-hegyek szívében, Budaligetben helyezkedik el, a nyugati Buda panorámájával. A hely kiemelkedő adottságait kihasználva, hangulatos építészeti megjelenésével kellemes, nyugodt lakókörnyezet biztosított.
Érdekesség: Az idén befejezett Előd vezér utcai lakóépületek kivitelezése több szempontból is bonyodalmas volt. A terep adottságai kihívásokat rejtettek magukban. A hegyoldalba tervezett több lakásos társasház kivitelezésének a kulcspontjai a támfalak voltak, ugyanis nagy esőzéskor ezek fogják fel a lefolyó vizet és hordalékot. Nem véletlenül a kivitelező és statikusunk többszöri egyeztetés után a szögtámfalak kialakítása mellett döntöttek.
Az Előd vezér utcai projekt használatbavételi engedélye elhúzódott a vízbekötés miatt. A külső közmű tervező kétheti rendszerességgel kereste fel a Vízművet, hogy az engedélyezési folyamat ne akadjon meg. A projektünk Vízműves ügyintézőjét leváltották és a bonyolult műszaki megoldások egyeztetése miatt további csúszott a vízbekötés. Végül 2022-ben megtörtént az átadás-átvétel, mely a használatbavételi engedély feltétele volt.